Het moment dat ik mij besefte dat er meer in het leven is dan het hebben van een perfect lichaam.

In 2018 kwam ik erachter dat ik alles wat ik tot op dat moment in mijn leven had meegemaakt opgeslagen had in mijn lijf. Alle nare ervaringen en herinneringen vanuit mijn jeugd heb ik nooit echt doorleeft en doorvoeld. Ik weet nu dat ik er nog niet klaar voor was, maar in dit jaar leek alles er in één keer uit te komen. Om mezelf bij elkaar te rapen en weer te kunnen genieten van het leven heb ik heel wat obstakels moeten overwinnen.

De zin die mijn leven veranderde

“Je bent vervangbaar”

Ik heb lang geleefd voor anderen en in angst om fouten te maken.

Ik liep continu met het idee in mijn hoofd dat ik perfect moest zijn. Zowel fysiek als mentaal. Ik was continu bezig met wat anderen van me zouden vinden en ik was alles behalve tevreden met mezelf en mijn lichaam. Eind 2018 kwam ik op een punt waarop ik, na veel omwegen, eindelijk bij de huisarts aangaf dat ik niet meer kon. Ik was op en totaal de connectie met mezelf kwijt.

De huisarts stuurde mij uiteindelijk door naar een psycholoog. En een van de eerste dingen die zij tegen mij zei was: “Je bent vervangbaar”. Lekkere binnenkomer wel, maar wat was dit een cadeautje! 

Of dit niet keihard binnenkwam? Absoluut. Tot het moment dat ik me besefte dat ze gelijk had. Wat zou er gebeuren als ik nu niet voor mezelf zou kiezen? Op werk zouden ze zo een vervanger hebben. Mijn sportteam kan het aan zonder mij. Maar ik heb ‘mij’ toch wel echt nodig. Wilde ik echt mijn hele leven blijven doen waar ik iedereen behalve mezelf een plezier mee zou doen? Wilde ik dit obsessieve gedrag rondom mijn lichaam en mijn gewicht vast blijven houden? Zou ik dan echt meer waard zijn als persoon?

Toen ik de antwoorden op deze vragen tot mij door liet dringen ging er een knop om. Wel veel later dan ik had gewild. Ik heb mezelf zo lang niet mooi en goed genoeg gevoeld en daarbij snakte ik naar de bevestiging en goedkeuring van anderen. Ik deed werkelijk niets voor mezelf en uiteindelijk ben ik hier zo ver in doorgegaan dat ik de connectie met mezelf volledig kwijt was. De stempel ‘depressie’ was gedrukt.
Samen met de psycholoog ben ik de connectie met mezelf weer gaan zoeken, terug naar de basis. Ik ben gaan onderzoeken waarom ik zo negatief over mezelf dacht in alle opzichten. Daarnaast heb ik meer rust gepakt, zowel voor mijn lichaam als mijn mind. 

De echte verandering kwam pas later.

Hoewel de psycholoog mij op weg geholpen heeft, heb ik de weg van een extreem negatief zelfbeeld naar een positief zelfbeeld vrijwel alleen afgelegd. En zo heb ik mij ook gevoeld, alleen.

Om deze transformatie door te maken heb ik mijn ‘oude’ ik moeten laten gaan en mijn ‘nieuwe’ ik vorm moeten geven. Tijdens dit proces ben ik veel mensen, waarvan ik dacht dat ze dichtbij mij stonden, kwijt geraakt. Ik werd vaak niet begrepen en anderen hadden een oordeel of een mening over mij en mijn ontwikkelingen. Dit vond ik heel erg moeilijk…
In deze periode heb ik iemand gemist die mij hierbij ondersteunde. Iemand waar ik mee kon praten en waar ik mij veilig en gehoord voelde. Waar ik de dingen mee kon delen die door mijn hoofd gingen. Maar ook iemand die mij verder hielp als ik er zelf doorheen zat en alleen maar beren op de weg zag.

Om deze hulp heb ik alleen nooit gevraagd. Ik vond dat ik alles zelf moest kunnen. Maar dit kon ik niet. Ik moest mijn ei kwijt en er met iemand over praten. Ik kon alleen de juiste persoon niet vinden.

Ik heb het anders aangepakt.

In plaats daarvan ben ik gaan schrijven en mijn verhaal gaan delen. Om zo in contact te komen met andere vrouwen die hetzelfde doormaakte, maar ook om ze te inspireren en ze te laten weten dat ze niet alleen zijn.

Dit heeft mij enorm goed gedaan, de oprechte verbinding met andere vrouwen die mij begrepen die hierdoor ontstond. Door deze fijne energie kon ik mezelf nog meer ontwikkelen tot de positieve Mel en werd ik steeds meer content met mezelf. Het werd hierdoor ook steeds duidelijker wat ik nou eigenlijk wil in mijn leven.

Ik wil die veilige haven zijn voor de persoon die nu is waar ik was. Die zich alleen voelt in de ontdekkingstocht naar wie ze is. De persoon die iemand mist om mee te sparren en die haar helpt om in te zien dat er meer is in het leven dan een perfect lichaam en een goede baan.

Eindelijk ben blij met wie ik ben, hoe ik eruit zie en met de nieuwe basis die ik voor mezelf heb gecreëerd. Ik ben mijn gedachten niet, ik heb de kracht om weer positief te kijken naar alles om mij heen en het in mijn voordeel te gebruiken.

Dit gun ik jou ook! Waar ik alleen niet in geloof is het  ‘als ik het kan, kan jij het ook’ principe. Waar ik wel in geloof, is dat inspiratie leidt tot motivatie. Door mijn persoonlijke verhaal met jou te delen en je een sprankje positiviteit te geven, hoop ik je te laten zien dat er altijd een mogelijkheid is. Grijp die mogelijkheid met beide handen aan, durf om hulp te vragen en je kwetsbaar op te stellen. Niemand kan en hoeft het alleen te doen.

Ik ben Melany en ik heb er mijn missie van gemaakt om  vrouwen met een verlangen naar een positief zelfbeeld te helpen om dit waar te maken. Ze bewust te laten worden van hun belemmerende overtuigingen, zodat ze die los kunnen laten. Ik inspireer ze met mijn persoonlijke kennis en ervaring en motiveer ze om te voelen wie ze diep van binnen al zijn. Daarbij draait het bij mij om het bieden van een veilige plek, een luisterend oor en het tonen van begrip. Waardoor ze kunnen groeien in vertrouwen in zichzelf en hun lichaam.

QUOTE

If you stay positive in a negative situation, you win

Dat was wel weer genoeg negativiteit he? Tijd voor een paar weetjes over mij!

Van mijn 8e tot mijn 26e levensjaar heb ik gevolleybald. Ooit begonnen in de mini’s en mijn laatste seizoenen gespeeld in de topdivisie. Je zou kunnen zeggen dat ik een goede teamspeler ben, maar ik kom er steeds meer achter dat ik in mijn eentje ook erg goed ga! 

In februari 2017 heb ik na 6 jaar studeren mijn bachelor fysiotherapie gehaald en kon ik gelijk aan de bak als algemeen fysiotherapeut. De plek waar mijn liefde voor de gouden combinatie tussen lichaam en geest nog meer is gaan groeien! Uiteindelijk is dit zo gegroeid dat alleen de fysiotherapie dit niet meer dekt voor mij. Begin 2020 heb ik de keus gemaakt om de fysiotherapie gedag te zeggen en volledig voor mijn rol als mindset coach te gaan.

Ik ben gek op persoonlijke ontwikkeling en alles wat daarbij komt kijken. Ik geloof erin dat je nooit klaar bent met leren en er altijd nieuwe dingen te ontdekken zijn. Zo is bij mij spiritualiteit op mijn pad gekomen door mooie gesprekken hierover en heb ik hier een heel nieuw veld ontdekt wat voor mij nog open ligt! Ik geloof erin dat er meer is dan wij kunnen zien. Maar wat? You tell me! Zo ben ik in aanraking gekomen met meditatie, visualisatie en energy healings, onwijs bijzonder en er gebeuren dingen die ik niet kan verklaren. Noem het zweverig, maar i love it!

Ik ben verliefd op Italië. Op de wijn, het eten, het weer, de taal. Op alles eigenlijk! Als ik ooit ergens een vakantie huis mag bouwen, dan zal het in Toscane zijn. 

Een van mijn guilty pleasures is met de muziek hard aan, dansen in de woonkamer. Als het even kan nog meezingen ook. De mensen die mij echt kennen noemen mij ook wel: ‘the walking jukebox’. Noem een nummer en ik zing hem mee. Niet zuiver, wel met plezier! 

Oke, nu is het wel genoeg over mij

Nu ben ik heel nieuwsgierig naar jou. Wat is jouw verhaal? Om welke reden heb jij de tijd genomen om mijn hele verhaal te lezen?

Welke dingen heb jij meegemaakt in je leven die jou nu nog kleiner houden dan je bent? Waarom laat je dit nog gebeuren en het je leven bepalen?

Scroll naar top