Online Training

Ontspannen jezelf zijn

In 10 weken ontdekken wat voor jou werkt qua rust,

ontspanning, voldoening in en fun!

Ben jij iemand die altijd bezig is, altijd aan staat en veel onrust in je hoofd en lijf ervaart?

Je zou wel meer ontspanning willen ervaren, maar je bent bang dat ontspanning al snel te zweverig is en ‘niet voor mij’. Toch ben je wel nieuwsgierig naar wat werkt voor jou en weet je dat meer ontspanning goed voor je zou zijn. Maar waar moet je beginnen?

Er is zoveel aanbod rondom het thema ontspanning en meer in contact komen met jezelf dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Er is voor iedereen wel iets passends, maar wat werkt voor jou? Netflixen, een boek lezen of een gezellige avond met vrienden geven je niet die echte ontspanning waar je naar op zoek bent.

Het voelt nu alsof je vooral vanuit je hoofd leeft en de dagen als een soort sneltrein voorbij razen. Je ervaart signalen vanuit je lichaam als stress, gespannen spieren, vermoeidheid en hoofdpijn. Klachten waarmee je lichaam je probeert te vertellen dat jij niet optimaal in balans bent. Maar hoe vind je die balans terug?

Dat gaan we jou leren in deze online training!

QUOTE

“If you want to fly, give up everything that weighs you down”

Want zeg eens eerlijk? Hoe lekker zou het zijn als jij …

Kunt leven vanuit balans en ontspanning zonder alsmaar een gejaagd en gehaast gevoel te hebben. Een leven waarin je kunt genieten zonder het gevoel te hebben dat je geleefd wordt.

Weet hoe je meer in contact kunt komen met je lichaam en kan leren luisteren naar de signalen die ze je geeft? Zodat je weet wat jij nodig hebt om te kunnen ontspannen en hoe je dit toe kunt passen in je dagelijks leven.

Je meer bewust bent van hoe jouw niet helpende gedachten en patronen ontstaan en dat je deze niet hoeft te geloven? Zodat jij op meer rust in je hoofd kunt ervaren en van de automatische piloot af kunt stappen.

Helder hebt welke dingen je allemaal moet van jezelf en in hoeverre dit aansluit bij wat je echt belangrijk vindt in je leven? Zodat jij kunt gaan leven vanuit je hart in plaats vanuit je hoofd.

Een duidelijk beeld hebt voor jezelf van wat jij nodig hebt om met zo min mogelijk stress door het leven te gaan en daarbij dicht bij jouw unieke zelf te blijven?

Aan het einde van deze training

Heb jij een overzicht van alles wat werkt voor jou om rust, ontspanning, voldoening en fun te ervaren. Een op jou persoonlijk afgestemd actieplan, helemaal gericht op wat jij nodig hebt om meer balans te ervaren en meer in het moment te leven.

Je hebt hierbij kennis gemaakt met verschillende ontspannings- en meditatievormen en mogelijk voor het eerst in lange tijd gevoeld hoe het is om volledig ontspannen te zijn.
Je bent je meer bewust van de signalen die je eigen je lichaam je geeft en je weet hoe jij hier op de juiste manier op kunt reageren.

Je bent je tijdens deze training steeds meer bewust geworden van jouw belemmerende patronen en overtuigingen en je hebt tools waarmee jij deze stap voor stap kunt leren loslaten. Waarbij je je bewust bent geworden van wie jij op dit moment en wie je het allerliefste zou willen zijn. Je hebt hierbij duidelijk voor jezelf wat voor jou echt belangrijk is in het leven en welke acties jij kunt maken om dichterbij je unieke zelf te komen.

En misschien wel het belangrijkste, je bent meer in contact met jezelf en leeft minder vanuit je hoofd en meer vanuit je hart.

QUOTE

“Where you are a year from now is a reflection of the choices you choose to make right now”

Hoe ziet de online training eruit?

Na aankoop ontvang je direct een mail met daarin toegang tot de online training. De training bestaat uit vijf thema’s die je verspreid over tien weken gaat doorlopen. Je ontvangt elke twee weken een mail met daarin de uitleg, het werkboek en de ontspanningsoefeningen die bij het thema horen.

We maken in de training actief gebruik van yoga nidra sessies. Yoga nidra is een vorm van geleide meditatie en ook wel bekend als slaapyoga. Een efficiënte manier voor het ervaren van diepe ontspanning zowel fysiek als mentaal. Daarnaast brengt yoga nidra veel gezondheidsvoordelen met zich mee zoals meer focus, meer creativiteit, herstel van blessures en emotionele blokkades. Naast dat je tijdens deze training dus actief aan de slag gaat met oefeningen, integreer je met yoga nidra op een passieve manier alles wat je leert en activeer jij jouw herstellende vermogen.

Elk thema bestaat uit drie praktische oefeningen, ontspanningsoefeningen/meditaties en een yoga nidra sessie. We laten je kennismaken met verschillende vormen van mediteren, schrijven en oefeningen om zo dichterbij jouw unieke zelf te komen. Dit alles doen we zo luchtig en vrij mogelijk, zonder je iets op te leggen en je vooral te laten ontdekken wat werkt voor jou.

Deze online training duurt in principe tien weken, maar je mag er zo lang over doen als je zelf zou willen. Alles wat je ontvang is van jou en mag je gebruiken zo lang als jij er behoefte aan hebt.

QUOTE

“Fall in love with the process of becoming the very best version of yourself”

Wie zijn wij en waarom doen we dit?

img

Wietske
Er is een vraag die mij al jarenlang interesseert, namelijk: wat heb ik nodig om mij goed te voelen? Hoe kan ik de meest fitte, gezonde en vrolijke versie van mijzelf zijn? Deze vraag stelde ik mijzelf vaak omdat gezondheid belangrijk voor mij was, maar ook omdat ik veel last had van vage klachten zoals buikpijn en vermoeidheid. Onderzoeken in het ziekenhuis leverden weinig op en er was volgens die cijfers helemaal niets mis met mij! Toch wist ik diep van binnen dat er vast wel iets moest zijn om mij beter te voelen en dat was voor mij een motivatie om van alles te proberen op het gebied van gezondheid. Van experimenteren met voeding tot meditatie, beweging en persoonlijke ontwikkeling. Toen ik vorig jaar in een burn-out belandde realiseerde ik mij dat ik één grote factor niet serieus genoeg had genomen in dit proces, namelijk: stress. 

Stress die werd veroorzaakt door verwachtingen die ik mijzelf had opgelegd, veel niet helpende automatische gedragspatronen en het proberen mee te draaien in een maatschappij waar ‘druk druk’ de norm lijkt te zijn. Inmiddels sta ik veel meer in contact met mijzelf en herken ik de signalen van stress in mijn lichaam en in mijn hoofd. Dit proces van bewustwording heeft mij zoveel rust gebracht, ik weet nu zoveel beter wie ik ben en wat werkt voor mij! Ik zie zoveel jonge mensen om mij heen die ook met veel onrust en stressklachten rondlopen en ik gun iedereen zo’n zoektocht naar wat werkt voor jou! Ik hoop dat ik door mijn ervaringen en tools te delen die ik in de afgelopen jaren heb verzameld, in combinatie met alle kennis en ervaring van Melany, wij een steentje kunnen bijdragen aan jouw ontdekkingsreis naar rust en balans.

Melany
Ik heb lang geleefd voor anderen en in angst om fouten te maken. Ik liep continu met het idee in mijn hoofd dat ik perfect moest zijn. Zowel fysiek als mentaal. Continu was ik bezig met wat anderen van me zouden vinden en ik was alles behalve tevreden met mezelf en mijn lichaam. Eind 2018 kwam het punt waarop ik, na veel omwegen, eindelijk bij de huisarts aangaf dat ik niet meer kon. Ik was op en volledig de connectie met mezelf kwijt.

Ik heb mezelf zo lang niet mooi en goed genoeg gevoeld en daarbij snakte ik naar de bevestiging en goedkeuring van anderen. Ik deed werkelijk niets voor mezelf en uiteindelijk ben ik hier zo ver in doorgegaan dat ik de connectie met mezelf volledig kwijt was. De stempel ‘depressie’ was gedrukt.

Ik ben de connectie met mezelf weer gaan zoeken, terug naar de basis. Ik ben gaan onderzoeken waarom ik zo negatief over mezelf dacht in alle opzichten. Daarnaast heb ik meer rust gepakt, zowel voor mijn lichaam als mijn mind. Ik had alleen geen idee dat ik met netflixen en gewoon chillen niet echt tot rust kwam en het ‘probleem’ alleen maar voor me uitschoof. In deze periode heb ik iets gemist wat mij hierbij ondersteunde. Hierdoor heeft de reis naar ‘ontspannen mezelf zijn’ veel langer geduurd dan had gehoeven, maar heb ik zelf heel veel kennis opgedaan en ontdekt wat wel en niet werkt voor mij.

Samen met de ervaringen en expertise van Wietske hebben we dit gebundeld in deze online training. Zodat wij die ondersteuning voor jou kunnen zijn die wij beide hadden willen hebben!

melany arends coaching

Veelgestelde vragen

Wanneer start de training
Na het plaatsen van je bestelling krijg je binnen 5 minuten de welkomstmail en de eerste maandag daarna ontvang je de mail met het eerste thema.

Wat kost de ‘ontspannen jezelf zijn’ training
De training kost €122,- incl BTW.

Voor wie is deze training?
Voor iedereen die meer ontspanning, rust en voldoening in zijn of haar leven wil ervaren.

Blijf je toegang houden tot alle thema’s
Ja, je hebt onbeperkt toegang tot alles wat je van ons ontvangt. Je mag de training geheel op je eigen tempo doorlopen.

En ja, het is de investering waard!

Scroll naar top