MASTERCLASS

Voeding en Mindset

Leer hoe jij van je eetbuien afkomt en een gezonde relatie met voeding creërt.

Ben jij niet blij met je gewicht? Voel jij je daardoor ongelukkig en onzeker, maar lukt het je niet om te stoppen met eten?

Dan is deze gratis masterclass voor jou!

Hoe harder ik probeerde af te vallen, hoe meer ik aankwam. Hier heb ik jarenlang mee geworsteld, tot dat ik het cijfertje op de weegschaal los liet.

Ik kreeg pas controle over mijn eetbuien en mijn gewicht toen ik mijn mindset veranderde, mijn zelfbeeld ging aanpakken en durfde te erkennen dat mijn gewicht niet het echte “probleem” is.

Onze mindset heeft zo enorm veel invloed op ons gedrag en al helemaal op ons eetgedrag. Er wordt naar mijn idee alleen veel te weinig over gesproken.

In plaats daarvan wordt er juist teveel gedacht in korte termijn oplossingen. De ‘quick fixes’. Vaak leiden die zogenaamde oplossingen tot alleen maar meer problemen en een nog meer ongezonde relatie met voeding.

Wanneer we denken dat een quick fix ons van ons probleem gaat af helpen houden we onszelf voor de gek. Mijn probleem in dit geval was het hebben van eetbuien en enorm groot schuldgevoel hierover. Ik dacht mezelf er mee te redden door mezelf al het ‘slechte’ eten te ontzeggen en alleen maar gezond te doen. De alles of niets mentaliteit.

Maar ik hield mezelf voor de gek. Dit zorgde voor alleen nog maar meer van diezelfde eetbuien. ‘Het is nu toch al verpest’ of ‘als ik dit nu op eet hoef ik me in ieder geval even niet kut te voelen’ waren gedachten die heel erg veel door mijn hoofd spookte.

Wat ik mij toen nog niet besefte is dat wanneer honger niet het probleem is, eten niet de oplossing is. Gelukkig besef ik mij dit ondertussen heel erg goed en ben ik door het echte probleem (mijn negatieve emoties en zelfbeeld) aan te gaan, van mijn eetbuien af gekomen.

Hier heb ik vier stappen voor doorlopen die ik heel graag met je deel in deze gratis masterclass!

Iedereen verdient het om van zijn of haar eetbuien af te komen en niet dag in en uit met eten bezig te zijn. Ook jij!

QUOTE

"Als honger niet het probleem is, is eten niet de oplossing"

Waarom deze gratis masterclass?

Je bent niet dik, je bent ongelukkig…
Ja, dat is een binnenkomer en ik durf deze uit te spreken omdat ik deze zin zelf helemaal heb doorleeft én overleefd!

Ik heb altijd geworsteld met mijn gewicht. Dacht ik… Problemen met voeding in de vorm van de ene keer eetbuien en dan dagen proberen zo weinig mogelijk te eten. Zelfs tot een punt waarop ik voor een eetbui al kon denken dat ik het er zo toch wel weer uit ging gooien.

Waarom zeg ik dan dat ik ‘dacht’ dat ik altijd geworsteld heb met mijn gewicht? Omdat ik nu zoveel meer weet. Ik weet nu dat mijn gewicht nooit het ‘echte’ probleem is geweest, maar een projectie van hoe ik mij van binnen voelde.

Ik probeerde met eten en sporten iets weg te stoppen. Dat ‘iets’ waren negatieve gedachten en gevoelens over mezelf. Ik deed er alles aan om dit maar niet te hoeven voelen en er mee geconfronteerd te worden.

Dit werkte juist averechts. Ik ging mij nog slechter voelen over mezelf, mijn gewicht schommelde juist nog meer en ik ontwikkelde een mega ongezonde relatie met voeding en met mezelf. Ik ontwikkelde een depressie. En die heb ik heel lang ontkent…

Tot het moment dat ik (oké, de mensen om mij heen) aan mij merkte dat dit echt niet zo verder kon en ik met een coach over mijn gedachten en gevoelens ben gaan praten. Dit is niet makkelijk. Sterker nog, dit is gewoon moeilijk en eng! Maar het was het zo waard!

Ik ben nu content met mezelf. Met mijn lichaam en misschien nog wel belangrijker: ik ben content met mezelf als mens. Al mijn emoties en gevoelens mogen er zijn. Ik heb een gezonde relatie met voeding en ik sport wanneer ik dat wil omdat ik er nu van kan genieten. En ik heb er mijn missie gemaakt om jonge vrouwen zoals ik te helpen om het niet tot een depressie te laten komen.

In deze gratis masterclass deel ik de stappen die ik hiervoor gezet heb.

melany arends

QUOTE

"Je bent niet dik, je bent ongelukkig"

Die zin komt even binnen he?

Wanneer je niet blij bent met je gewicht, je ongelukkig bent en je onzeker voelt, maar toch niet kunt stoppen met eten. Durf dan te erkennen dat je gewicht niet het echte probleem is.

Overgewicht of denken dat je overgewicht hebt is een gevolg van iets diepers. Iets waar we vaak niet naartoe durven te gaan. Namelijk ons eetgedrag.

Je gedrag is altijd een gevolg van een emotie of een gevoel. We doen er vrijwel alles aan om ons niet sh*t te hoeven voelen. De een zoekt die afleiding in non stop netflixen en de ander vlucht in eten (quilty).

En ja, ik noem het vluchten. Want wat je eigenlijk doet is wegrennen voor je emoties en je gevoel. Twee dingen die onderdeel zijn van jou en die je onder ogen mag komen. MOET komen eigenlijk. Hoewel ik het woord ‘moeten’ liever niet gebruik, is het hier echt noodzakelijk.

Waar het bij begint is het (h)erkennen van je vluchtgedrag. Wat daarna volgt en hoe ik dit gedaan heb vertel ik je heel erg graag in de gratis masterclass.

Klik hieronder op de knop om de masterclass in je mailbox te ontvangen!

QUOTE

Hoeveel kilo kan ik afvallen door weg te rennen van mijn problemen eigenlijk?

Na de masterclass over voeding en mindset:

Weet jij waarom je nog niet het gewicht hebt wat je graag zou willen en hoe je hier verandering in kunt gaan brengen.

Ben je je bewust van jouw eetgedrag en leer je dit herkennen zodat je er mee aan de slag kunt.

Weet je hoe je stapsgewijs van je eetbuien af kunt komen.

En! Aan het einde van de masterclass heb ik een tof aanbod voor je die je niet wilt missen!

Nog even de praktische dingen

Bij het klikken op de knop kom je op een pagina waar je jouw gegevens kunt achterlaten. Nadat je dit gedaan hebt ontvang je van mij een mail met daarin de link naar de masterclass.

De masterclass is een opname, maar het aanbod aan het einde geldt nog steeds! Wanneer je hier gebruik van wilt maken, stuur mij dan een mailtje 🙂

Heb je nog vragen? Let me know via de mail of via Instagram (@melanyarends).

Scroll naar top